kikärtsröra mé grönkål & saffran.

serveringsförslag: sheese greek-style "feta". står inte med på ingredienslistan.

 
YOU NEED
5 morötter
2 st rödlök
1 zucchini
massor med grönkål
2 paket kikärtor
1 eller 2 paket saffran, your choice
cayennepeppar
svartpeppar
salt
olja att steka i (jag använder mig av doft- och smakfri kokosolja)
 
 
HOW TO
1. skala och hacka morot, rödlök och zucchini i smala skivor. ta bort mittensträngen på grönkålen och dela bladen i mindre bitar.
2. häll av kikärtorna och skölj i vatten om du har tetrakikärtor (SPARA SPADET och gör något vettigt av det! typ maränger. maränger är vettigt).
3. värm en stekpanna med olja och fräs kikärtorna några minuter.
4. tillsätt grönsakerna och fräs tills de blivit lite mjuka.
5. krydda med saffran, cayennepeppar, salt och svartpeppar. vänd runt så kryddorna fördelar sig väl.
6. slå på ett par matskedar kokhett vatten och rör runt tills vattnet fräst bort.
 
valfritt: blanda i oatly ifrache. servera med bröd/ris. på bilderna serveras maten med sheese veganska greek-style "feta".
lunch/middag. | |
Upp