enchiladas med svarta bönor, majs & spenat.

 
INGREDIENSER
8 mjuka tortillabröd
2 paket svarta bönor
1 liten burk majs
200-300 g spenat
riven astrid & apornas mozzarella
1,5 dl tomatpuré
3 dl vatten
2,5 tsk spiskummin
2 tsk paprikakrydda
cayennepeppar
salt
olja att steka i
 
HOW TO
1. sätt ugnen på 200 grader.
2. blanda vatten, tomatpuré, 1 tsk spiskummin & 1 tsk paprikakrydda, lite cayennepeppar & salt i en kastrull. låt koka upp.
3. värm upp olja (jag steker i doft- och smakfri kokosolja) och häll i sköljda bönor & majs.
4. häll på hälften av tomatsåsen och krydda med 1,5 tsk spiskummin, 1 tsk paprikakrydda, cayennepeppar & salt efter smak.
5. blanda i spenaten och låt puttra.
6. ha cirka 3 matskedar fyllning på varje tortillabröd, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ungsfast form (jag smorde med doft- och smakfri kokosolja).
7. häll över resten av tomatsåsen och önskad mängd ost. skjuts in i ugnen cirka 15 minuter!
lunch/middag., matlådemat. | matlådemat | | Kommentera |
Upp