majssoppa med bönwrap.

 
INGREDIENSER MAJSSOPPAN (4 mindre portioner)
1 finhackad gul lök
1 stor burk majs (ca 300g)
cayennepeppar
paprikakrydda
1 pressad vitlök
1 burk kokosmjölk
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
2 tsk vitvinsvinäger
salt & peppar
 
MAJSSOPPAN HOW TO
1. stek den finhackade gul löken tills den blivit mjuk.
2. häll i den sköljda majsen tillsammans med cayennepeppar, paprikakrydda & den pressade vitlöken. låt fräsa ihop i cirka 5 minuter.
3. häll på en burk kokosmjölk, 3 dl vatten, 2 grönsaksbuljongstärningar & två tsk vitvinsvinäger och låt koka upp.
4. mixa soppan och smaka av med salt & peppar.
 
INGREDIENSER BÖNWRAP
1 paket tortillabröd
1 paket svarta bönor
2 avocado
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 tomat
salt & peppar
 
BÖNWRAP HOW TO
1. stek de sköljda bönorna tillsammans med spiskummin & salt.
2. mosa avocado och pressa i 1 vitlöksklyfta, saften från en halv citron, salt & peppar.
3. skiva tomaten.
4. rulla sedan ihop tortillabröden med svartabönröran, avocadoröran & de skivade tomaterna.
 
(receptet på majssoppan är taget från en veckomeny från matkassen ecoviva, läs mer om deras matkassar HÄR.)
lunch/middag., soppor. | |
Upp