linsgryta med chapati.

 
snälla snälla snälla tänk inte "vem orkar göra eget bröd?". detta är så gott. jag lovar:
1. det är inte jobbigt.
2. det är värt det.
 
YOU NEED, linsgryta
2 vitlöksklyftor
en halv tumme ingefära
olja att steka i
spiskummin
curry
gurkmeja
salt
krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl röda linser
300-400g spenat
 
HOW TO, linsgryta
1. stek vitlök och ingefära i smakneutral kokosolja, spiskummin, curry, gurkmeja och salt i en kastrull.
2. häll på krossade tomater och fyll ca 3/4 av tetran med vatten och häll på det med.
3. ha i två grönsaksbuljongstärningar och ca 2 dl röda linser.
4. låt koka på svag värme under lock typ cirka 13 minuter.
5. ha i spenat och låt mysa en stund. 
6. servera med pressad citron.
 
YOU NEED, bröd
2,5 dl vetemjöl
1 tsk olja
1 dl vatten
en nypa salt
 
HOW TO, bröd
1. blanda vetemjöl och salt.
2. häll på vatten och olja.
3. blanda först och knåda sedan degen.
4. dela i ca 5 delar och kavla ut tunt
4. värm en stekpanna på hög värme och stek bröden i mjölkfritt smör.
lunch/middag. | |
Upp