sötpotatis- & blomkålscurry med koriander & jordnötter.
INGREDIENSER (4 personer)
800 ml kokosmjölk
1 kg blomkål
300 g sötpotatis, skalad & småtärnad
CURRYPASTA
0,5 dl rapsolja
5 hackade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
2 hackade röda chili
1 tumme finhackad ingefära
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1 tsk salt
0,5 tsk gurkmeja
TILL SERVERING
strimlad salladslök
saltade jordnötter
koriander
ris och/eller pitabröd
HOW TO
1. mixa ingredienserna till currypastan.
2. stek currypastan på medelhög värme cirka 5 minuter.
3. häll på kokosmjölken & låt koka upp.
4. häll i sötpotatisen och låt koka cirka 5 minuter.
5. häll i blomkålen och låt puttra cirka 8 minuter. servera med önskade tillbehör.
(inspiration från coops curryrecept som ni hittar HÄR.)